Artist


Cathelijne Hensing
Cathelijne Hensing

February 2001

Cathelijne  Hensing  

recorder

Member Malle Symen Quartet

Het Malle Symen Quartet werd opgericht in 1994 door studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Het blokfluitkwartet legt zich vanaf het begin toe op de promotie van hedendaagse muziek. Door hun vernieuwende presentatie en interpretatie van zowel oude als hedendaagse muziek, inspireerde zijn vele componisten tot het schrijven van stukken die baanbrekend zijn binnen de kwartetliteratuur.

Het ensemble treedt op in binnen- en buitenland met afwisselende programmeringen, die gebaseerd zijn op de verrassende combinatie van Renaissance- en Barokmuziek met moderne composities. Hun succes blijkt o.a. uit diverse uitnodigingen (bijvoorbeeld door het Concertgebouw in Amsterdam voor de serie "Jonge Nederlandsers" en Zomerconcerten, en Muziekgroep Nederland voor het openingsconcert van de "Dutch Music Week" in New York) en door kwalificatie in de finale van de International Gaudeamus Interpreters Competition 1999. In het jaar 2001 wonnen zij de Culturele Prijs van het Kersjes van de Groenekan Fonds. In het seizoen 2002-2003 staan naast vele optredens op de Nederlandse podia o.a. tournees in Europa en Azië gepland.

Het kwartet bestaat uit: Katja Blischke, Raphaela Danksagmüller, Cathelijne Hensing en Ina Wieczorek.Back to the overview <