Artist


Floor Wittink
Floor Wittink

Play




October 2004

Floor  Wittink  

saxophone

"Mijn behaalde ik in 2002 aan het Artez Conservatorium. De Docerend Musicus opleiding volgde ik van 1994 tot 1999 bij saxofonist Karel Bruin. De Tweede Fase, ofwel Masters Degree wat een specialisatie inhoudt voor het geven van concerten, volgde ik bij Johan van der Linden: bekend als sopranist bij het Aurelia Saxofoonkwartet en als speler bij het Nederlands Blazers Ensemble en diverse symfonieorkesten.

Ik treed op als saxofonist in verschillende projecten en formaties: met de onlangs opgerichte band World Synergy Sounds speel ik eigen muziek waarin verschillende muziekstijlen en culturen van de bandleden bij elkaar komen. Klassieke muziek speel ik in projecten met pianist, orkest of andere kamermuziekformaties. Verhalen van de Boze Heks' is een combinatie van verhaal en muziek en wordt dit seizoen gespeeld op diverse scholen. In het verleden heb ik gespeeld in symfonieorkesten zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, in blaasorkesten, kamermuziekformaties en in muziektheater zoals bijvoorbeeld de Holland Opera.

Een bijzondere ervaring was mijn tijd in Canada, waar ik vlak na mijn afstuderen een residency volgde aan The Banff Centre of the Arts. Ik heb daar samengespeeld met diverse musici en nieuwe composities uitgevoerd. Dit resulteerde in een solo cd: een verkenning van de verschillende klankkleuren van de saxofoon en waarin hedendaags gecomponeerde muziek met vrije improvisatie wordt gecombineerd.

Van 2001 tot 2008 speelde ik in het Esquire Saxofoonkwartet waarmee ik diverse projecten organiseerde. In deze projecten combineerden we hedendaags klassieke muziek met onder andere dans, theater en debat.

Spelen is niet mijn enige muzikale activiteit. Onder de naam geef ik workshops aan organisaties. Ook organiseer ik het Tune In Muziekcafé: een utrechts podium waar live muziek van allerlei stijlen klinkt wat wordt gecombineerd met steeds weer een ander thema én met interviews, improvisatie en passieprater.
Tune In staat voor intunen op muziek, op elkaar, op creativiteit. Mijn passie is mensen in aanraking te brengen met (nieuwe) muziek en/of met zelf muziek maken. De Tune In workhops zijn gebaseerd op de werkwijze van de educatieve tak van de Guildhall School of Music in Londen. Deze creative music workshop leaders hebben veel ervaring met het organiseren van muziekprojecten in samenwerking met scholen, muziekscholen, (amateur)muzikanten en symfonieorkesten. Ik heb diverse workshops gevolgd, zowel in Londen als in Nederland en gebruik deze ervaring voor mijn eigen workshops."


http://www.floorwittink.nl/



Back to the overview <