Artist


Antonios Pratsinakis
Antonios Pratsinakis

Play
February 2009

Antonios  Pratsinakis  

cello

Antonios Pratsinakis studeerde voor chello in Thessaloniki-Griekenland met Roussi Dragnev en in Amsterdam heeft hij de Bachelors en Masters opleiding gedaan met Dimitry Ferschtman en Jeroen den Herder met ondersteuning van de Griekse National Beurs en het Scholingfonds. Hij heeft masterclasses gevolgd bij D.Despalij, N.Schakhovskaya, T.Tsutsumi (Salzburger Sommer Academy), A.Bylsma.


Als kamer musicus is hij lid van Infinity Piano Trio en CsEaLLOx duo (saxophone & cello) en Mirakel en het Ergon-Ensemble. 
Hij nam deel aan muziekfestivals in Griekenland, Nederland, België, Duitsland, Italië, Bulgarije, België en Servië waar hij uitstekende recensies heeft gekregen. Hij heeft opnamen van het M. Ravel piano trio voor de Bulgaarse nationale radio gemaakt en hij heeft voor de Griekse nationale televisie gespeeld. Hij werkte tevens met de Veenfabriek en het Atlas Ensemble. Als solist heeft hij opgetreden in Griekenland, Duitsland en Nederland.


Zijn eerste boek ''60 variations on a Barucaba theme'' over cello-onderwijs is gepubliceerd in Thessaloniki en hij heeft onderzoek gedaan naar ''The role of the Harmonics in the education of string instruments'' en ''Around the Harmonics / Exercises and Games Related to Natural Harmonics'' (Amsterdam 2010)


Hij was lid van de ''Ligeti Academy'', academy van de Asko-Schoenberg ensemble en de International Ensemble Modern Academy in ''Paxos'' festival cursus (2009,2010,2011). Hij heeft ook de Waltermaas Huis Workshop ''de performer 08/09'' gedaan.Back to the overview <