Artist


Danielle Klootwijk
Danielle Klootwijk

Play
August 2010

Danielle  Klootwijk  

flute

Danielle Klootwijk studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam, bij Koos Verheul. In 1999 deed zij examen in de richtingen Docerend en Uitvoerend Musicus. Het examen werd gewaardeerd met een negen. Ook voor haar leerplan, de blauwdruk voor lesgeven, kreeg zij een negen.

Dwarsfluitlessen geeft zij vanaf 1994, als privé-docent, op de streekmuziekschool Alphen aan den Rijn, van 1998-2007 bij Rhapsody in Veenendaal en als invaldocent op diverse muziekscholen, waaronder als vaste invaller op de Muziekschool Amsterdam en Het Domein in Arnhem.

Danielle richtte in 1999 TransCenturia op, een kamermuziekensemble waarmee zij concerten geeft in het hele land. Ook met fluitoctet Blow Up! toert zij door het hele land. Tevens speelt zij basfluit in Het Nederlands Fluitorkest, is zij verbonden aan het Wagenings Symphonie Orkest en speelt zij regelmatig met verschillende musici op allerlei gelegenheden. Zij was solist in het Fluit/Harp concert van Mozart en in de Suite van Godard, verleende haar medewerking aan een cd-opname van I Musici in Italië en was diverse malen live te beluisteren op radio en TV.Back to the overview <