Artist


Annemieke Nuijten
Annemieke Nuijten

Play
Festival May 2001

Annemieke  Nuijten  

soprano

Annemieke Nuijten studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Gerda van Zelm en Sasja Hunnego. Ook volgde ze lessen bij Diane Forlano, Barbara Hannigan, compositielessen bij Klaas de Vries en momenteel studeert ze bij Jard van Nes.

Zij maakt deel uit van o.a. Cappella Amsterdam. Zij voerde met het ASKO-ensemble 'de Staat', 'de Stijl' en 'Tao' van Louis Andriessen uit en zij zong in het ensemble van diens opera 'Writing to Vermeer'.

Als soliste trad zij op in o.a. verschillende Bachwerken en in modern repertoire zoals ‘Les Noces’ van Stravinsky, o.l.v. Arie van Beek. Onder leiding van Jurjen Hempel voerde zij geheel Pierrot Lunaire van Arnold Schoenberg uit. Naast het ensemble ‘Songs and Circles’, dat voornamelijk hedendaagse muziek uitvoert, maakt zij ook deel uit van ‘Buffo-operamakers’, het jeugdopera gezelschap in Utrecht, en ‘De Operamachine’, een jeugdtheater gezelschap.

Annemieke leidt samen met Douwe Klinkenberg voor het Randstedelijk Zanginstituut de Verdiepingsworkshop 'Podiumpresentatie'Back to the overview <